HALLVA SHTEPIE...
Përbërësit:
200 gr gjalpë e shkrirë dhe e kulluar
10 lugë miell
1 gotë sheqer
Arra,ose lajthi sipas dëshirës
10 lugë miell
1 gotë sheqer
Arra,ose lajthi sipas dëshirës
Përgatitja:
10 lugë të mëdha miell I hedhim vajin e nxehtë dhe përziejme me lugë të drurit pa ndërprerë [ gjerë sa të skuqet mielli(ngjyrë kafeje të qeltë).] Pastaj i shtojme sheqerin dhe uji e vluar (pak nga pak dhe duke e përzier vazhdimisht).Mbas 2-3 min u hedhim arrat ose lajthit e grira,e i perzjejme prap. Pas 15 min. hallvja trashet dhe është gati për servim.Mund ta hedhim neper forma te vogla,ose me luge. I bera ne te dyja format qe ta shikoni.Ato qe i bera me luge,i bera vec dhe nuk i hodha as arra as lajthi[shqeto ]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου