KEIK NGA DUART E NOCES [ mamit ]
TIM...te lumcin duart noce.
...
KEIK ME KOS [ ME AROME PORTOKALLI
E LIMONI ]
Perberesit..
3 gota uji me miell , 2 gota uji me kos, 1\2 filxh.caj me vaj
4 veze , 1 gote uji me sheqer, lekur portokalli dhe limoni,
pak sode buke.
Pergatitja...Shume e thjeshte.
Ne fillim rrahim vezet me sheqerin.Shtojme vajin, hedhim nje
1\2 e mases miellit dhe e perzjejme.Pastaj shtojme miellin
e ngelur dhe kosin.Vazhdojme perzjerjen me ane te dores
ne nje tas te thelle.Ne fund marim nje tepsi ,e lyejme me pak
vaj dhe e pudrosim me pak miell.Hedhim perzjerjen e
ber me brumin dhe e fusim ne fure per tu pjekur.Furin
duhet ta kemi vene pak me pare te ngrohet ne temperature
180 grade.Dhe e lem sa te kulloje e te piqet.E kontrollojme
me nje shkop nga ato te suflaqeve ose me majen e nje thike.
TIM...te lumcin duart noce.
...
KEIK ME KOS [ ME AROME PORTOKALLI
E LIMONI ]
Perberesit..
3 gota uji me miell , 2 gota uji me kos, 1\2 filxh.caj me vaj
4 veze , 1 gote uji me sheqer, lekur portokalli dhe limoni,
pak sode buke.
Pergatitja...Shume e thjeshte.
Ne fillim rrahim vezet me sheqerin.Shtojme vajin, hedhim nje
1\2 e mases miellit dhe e perzjejme.Pastaj shtojme miellin
e ngelur dhe kosin.Vazhdojme perzjerjen me ane te dores
ne nje tas te thelle.Ne fund marim nje tepsi ,e lyejme me pak
vaj dhe e pudrosim me pak miell.Hedhim perzjerjen e
ber me brumin dhe e fusim ne fure per tu pjekur.Furin
duhet ta kemi vene pak me pare te ngrohet ne temperature
180 grade.Dhe e lem sa te kulloje e te piqet.E kontrollojme
me nje shkop nga ato te suflaqeve ose me majen e nje thike.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου