Kruasane te mbushur me djathe te bardhe dhe salcice.
Perberesit:
1 kupe me qumesht, 30 gr maja ,
1 luge likoje me krip, 1\2 kupe me vaj ,
2 luge likoje sheqer , 1 veze dhe 1 te bardhe,
3-4 luge s. me miell , 1 te verdhe veze te rahur me pak fare uje.
1 kupe me qumesht, 30 gr maja ,
1 luge likoje me krip, 1\2 kupe me vaj ,
2 luge likoje sheqer , 1 veze dhe 1 te bardhe,
3-4 luge s. me miell , 1 te verdhe veze te rahur me pak fare uje.
Mbushja:
400gr djathe i bardhe,1 veze,2 luge s. me qumesht pana,250 gr vitam,pak fare piper, 8 copka salcice.
Pergatitja:
Ne nje tas te madh perzjejme te gjitha harxhat e brumit bashke,pervec nje te verdhe veze.E mbulojme dhe e vem ne nje vend te ngrohte qe te vij ,te fryhet.Sa te vij brumi,perzjejme gjithe harxhat e mbushjes dhe e lem menjane.Marim brumin dhe e ndajme ne 2 pjese. Hapim njerin ne nje pete te trashe dhe gjeresi e saj te jete afersisht 40 cm.Dhe fillojme ta presim me thike ne pjese diagonalesh. Marim cdo cope dhe i vem nga nje luge nga perzjerja qe bem me djathin.Para se ta mbledhim si rote ,i njomim pak anet me uje qe te ngjiten me njera tjetren.Keshtu i bejme me radhe ,gjersa te mbarojne dhe i vem ne nje tepsi te lyer me vitam.Po keshtu bejme e peten tjeter,e presim ne copa me thike dhe i mbushim me salcice.Pastaj marim te verdhen qe kemi tretur me pak uje [ me nje luge s.uje ]dhe i lyejme kruasanet nga siper.I pjekim ne fure te mesem gjersa te marin ngjyre floriri.Kur te piqen,i nxjerim te ftohen jashte ne nje pjate te madhe.
Peten e dyte qe beme kruasan..mund e mos ta pjekim se dalin shume ,e lem ne frigorifer ne ngrirje dhe e bejme here tjeter.
Peten e dyte qe beme kruasan..mund e mos ta pjekim se dalin shume ,e lem ne frigorifer ne ngrirje dhe e bejme here tjeter.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου