KANELONIA ME MISH TE GRIRE...
Perberesit....
1\2 kg mish te grire , 2 qepe, 3 veze te zjera,1 pako
makarona Kanelonia,2-3 luge galeta,vaj, 1 specke, ereza te
ndryshme[ majdanos,rigon,piper]kripe,e salce domateje nga
domate ose pumaro.Dhe djath kackavall te grire.
Pergatitja..
.
ndiqni veprimet sipas figurave..
.
Ne fillim..grijme qepen ne multi dhe galeten.zjejme vezet e i
pastrojme.Pastaj marim mishin e grire e skuqim ne vaj te
nxehte dhe me pas i hedhim qepen e grire,specken e
grire,kripe rigon ,piper,salce domate ose pumaro dhe i
shtojme pak uje te valuar te mare vale per pak minuta[ sa te
zjeje pak mishi grire.E heqim nga zjari dhe e lem te ftohet
pak.Marim qerojme vezet e zjera dhe ja shkermoqim kimas
nga siper.MARIM KANELONIAT DHE I VEM TE
SHTRUARA,radhe NE NJE TEPSI FURI.....TEK TIGANI KU
KEMI KIMAN HEDHIM PAK GALETE E I PERZJEJME ,SE
KIMAJA NUK DUHET TE JETE E LENGSHME SE NA DEL
NGA KANELONIAT.
Keshtu....fillojme ti mbushim kaneloniat me rradhe,dhe ne
fund i hedhim pak uje te valuar,e i mbulojme me nje leter
alumini qe te marin pak vale [te zjejne kaneloniat] .PAK me
vone i hedhim djathin e grire kackavall nga siper ,dhe e vem
e pak te shkrije djathi,per pak min ne fure.Si te shkrije djathi
..kaneloniat jane gati.I lem te ftohen dhe i servirim neper
pjata...
Perberesit....
1\2 kg mish te grire , 2 qepe, 3 veze te zjera,1 pako
makarona Kanelonia,2-3 luge galeta,vaj, 1 specke, ereza te
ndryshme[ majdanos,rigon,piper]kripe,e salce domateje nga
domate ose pumaro.Dhe djath kackavall te grire.
Pergatitja..
.
ndiqni veprimet sipas figurave..
.
Ne fillim..grijme qepen ne multi dhe galeten.zjejme vezet e i
pastrojme.Pastaj marim mishin e grire e skuqim ne vaj te
nxehte dhe me pas i hedhim qepen e grire,specken e
grire,kripe rigon ,piper,salce domate ose pumaro dhe i
shtojme pak uje te valuar te mare vale per pak minuta[ sa te
zjeje pak mishi grire.E heqim nga zjari dhe e lem te ftohet
pak.Marim qerojme vezet e zjera dhe ja shkermoqim kimas
nga siper.MARIM KANELONIAT DHE I VEM TE
SHTRUARA,radhe NE NJE TEPSI FURI.....TEK TIGANI KU
KEMI KIMAN HEDHIM PAK GALETE E I PERZJEJME ,SE
KIMAJA NUK DUHET TE JETE E LENGSHME SE NA DEL
NGA KANELONIAT.
Keshtu....fillojme ti mbushim kaneloniat me rradhe,dhe ne
fund i hedhim pak uje te valuar,e i mbulojme me nje leter
alumini qe te marin pak vale [te zjejne kaneloniat] .PAK me
vone i hedhim djathin e grire kackavall nga siper ,dhe e vem
e pak te shkrije djathi,per pak min ne fure.Si te shkrije djathi
..kaneloniat jane gati.I lem te ftohen dhe i servirim neper
pjata...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου