Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

KANELONIA ME MISH TE GRIRE...

Perberesit....


1\2 kg mish te grire , 2 qepe, 3 veze te zjera,1 pako 


makarona Kanelonia,2-3 luge galeta,vaj, 1 specke, ereza te

 ndryshme[ majdanos,rigon,piper]kripe,e salce domateje nga

 domate ose pumaro.Dhe djath kackavall te grire.

Pergatitja..

.
ndiqni veprimet sipas figurave..

.
Ne fillim..grijme qepen ne multi dhe galeten.zjejme vezet e i 


pastrojme.Pastaj marim mishin e grire e skuqim ne vaj te 

nxehte dhe me pas i hedhim qepen e grire,specken e 

grire,kripe rigon ,piper,salce domate ose pumaro dhe i 

shtojme pak uje te valuar te mare vale per pak minuta[ sa te 

zjeje pak mishi grire.E heqim nga zjari dhe e lem te ftohet

 pak.Marim qerojme vezet e zjera dhe ja shkermoqim kimas

 nga siper.MARIM KANELONIAT DHE I VEM TE 

SHTRUARA,radhe NE NJE TEPSI FURI.....TEK TIGANI KU 

KEMI KIMAN HEDHIM PAK GALETE E I PERZJEJME ,SE 

KIMAJA NUK DUHET TE JETE E LENGSHME SE NA DEL

 NGA KANELONIAT.

Keshtu....fillojme ti mbushim kaneloniat me rradhe,dhe ne


 fund i hedhim pak uje te valuar,e i mbulojme me nje leter

 alumini qe te marin pak vale [te zjejne kaneloniat] .PAK me

 vone i hedhim djathin e grire kackavall nga siper ,dhe e vem

 e pak te shkrije djathi,per pak min ne fure.Si te shkrije djathi 

..kaneloniat jane gati.I lem te ftohen dhe i servirim neper 

pjata...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου