BYREK ME DJATH TE BARDHE E ME VEZE...
BYREK ME SPINAQ E ME VEZE.....
Perberesit:
6 veze, 3 filxh.me qumesht,3\4 kg gjize ose djath ibardhe
,3\4 filxh.me vaj,
1\4 kg djathe i grire ,piper,1\2 kg peta te gatshme ose
bejme petat vete gjeje receten tek brumerat.
1\3 e filxh. me sodha te tretur me pak uje.
Pergatitja:
Petet nqs si kemi te blera i bejme vete.Rahim vezet me
qumeshtin ne nje tas.Pastaj vem djathin ose gjizen,
djathin e grire ,piperin ,3 luge s. me vaj.I perzjejme mire
.
Vem furin ne 200 grade.Lyejme tepsin e furit qe do
perdorim.Nqs i kemi petat te gatshme ...hapim paqeten
me pare se te gatuajme qe te zbuten me pare.Dhe
fillojme shtrojme 8 peta ne fillim [cdo pete e lyejme me
vaj ]Siper tyre hedhim perzjerjen qe kemi bere Dhe e
mbulojme me petat e tjera . [perseri cdo pete te lyer me
vaj ]Dhe qe te mos e presim nga siper e te na dale
mbushja e cpojme nga siper me majen e nje thike aty -
ketu.E sperkatim me sodhen qe tretem ne uje.E pjekim
te mare ngjyre floriri.Pastaj e nxjerim .E lem te ftohet dhe
pastaj e presim ne copka shume te vogla.
Po keshtu veprojme e me tjetrin me spinaq ne shtrim.Ne
fillim pastrojme ,spinaqin e lajme dhe e grijme.E
vendosim ne nje tenxhere te shtrodhe ujet e tij dhe
hedhim e ketu 2 veze e pak djathe.Kete perzjerjej do ja
hedhim si te shtrojme 1\2e peteve [ ne mes].E vem ne
pjekje e kete,dhe pastaj i presim ne copa dhe e servirim
neper pjata.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου