Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016


BYREK ME DJATH TE BARDHE E ME VEZE...



BYREK ME SPINAQ E ME VEZE.....


Perberesit:

6 veze, 3 filxh.me qumesht,3\4 kg gjize ose djath ibardhe

,3\4 filxh.me vaj,

1\4 kg djathe i grire ,piper,1\2 kg peta te gatshme ose 

bejme petat vete gjeje receten tek brumerat.

1\3 e filxh. me sodha te tretur me pak uje.

Pergatitja:

Petet nqs si kemi te blera i bejme vete.Rahim vezet me 

qumeshtin ne nje tas.Pastaj vem djathin ose gjizen,

 djathin e grire ,piperin ,3 luge s. me vaj.I perzjejme mire
.
Vem furin ne 200 grade.Lyejme tepsin e furit qe do 

perdorim.Nqs i kemi petat te gatshme ...hapim paqeten 

me pare se te gatuajme qe te zbuten me pare.Dhe 

fillojme shtrojme 8 peta ne fillim  [cdo pete e lyejme me

 vaj ]Siper tyre hedhim perzjerjen qe kemi bere  Dhe  e 

mbulojme me petat e tjera . [perseri cdo pete te lyer me 

vaj ]Dhe qe te mos e presim nga siper e te na dale 

mbushja  e cpojme nga siper me majen e nje thike aty -

ketu.E sperkatim me sodhen qe tretem ne uje.E pjekim 

te mare ngjyre floriri.Pastaj e nxjerim .E lem te ftohet dhe

 pastaj e presim ne copka shume te vogla.

Po keshtu veprojme e me tjetrin me spinaq ne shtrim.Ne 

fillim pastrojme ,spinaqin e lajme dhe e grijme.E

 vendosim ne nje tenxhere te shtrodhe ujet e tij dhe 

hedhim e ketu 2 veze e pak djathe.Kete perzjerjej do ja 

hedhim si te shtrojme 1\2e peteve [ ne mes].E vem ne 

pjekje e kete,dhe pastaj i presim ne copa dhe e servirim 

neper pjata.

..furin duhet ta kemi ven me pare ne 200 grade,te jete i ngrohte kur ti vem tepsit dhe me pas 5min e cojme ne 250 grade.....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου