TULLUMBA....SHTEPIE...
PERBERESIT PER BRUMIN...
Per brumin...duam..--- 1 gote me vaj , 2 gota me uje , 2 gota me miell , 4 veze. 1 liter vaj per skuqje[por nuk harxhohet,mbetet aty]
Perberesit per shurupin.....----1 kg sheqer, 1 liter uje, pak limon dhe nja 2-3 vanilje.
Pergatitja......
Ne fillim bejme gati sherbetin.Marim nje tenxhere te vogel,hedhim ujin , sheqerin te zjeje.Si mer vale ne te te hedhim vaniljen e pak limon.Dhe keshtu e lem te zjej afersisht 1 ore gjersa te na trashet sherbeti,E heqim menjane dhe e lem te ftohet.
Vazhdojme te bejme brumin...........
Ne nje tenxhere tjeter te vogel hedhim goten e vajit me 2 gota uje e i lem te marin vale.Me vone si e heqim nga vala e vem menjane dhe hedhim ne te 2 gotat e miellit duke e trazuar qe mos te na behet kokela.E lem pak menjane te ftohet dhe marim i hedhim vezet nje nga nje duke e trazuar, Pastaj si ti hedhim te 4 vezet ,e shtypim brumin me dore gjersa mos te na ngjise ne duar .
Vazhdojme pastaj .....marim nje tenxhere tjeter dhe hedhim kilen e vajit dhe e vem te digjet.Kur te nxehet vaji mire ,marim mbushim veglen e tullumave dhe fillojme ti hedhim mbi vaj duke e shtypur e prere me thike ne ndarje.Afer zjarit duhet te kemi dhe sherbetin e ftohte,Si ti nxjerim nga vaji i hedhim drejte e ne sherbet.I lem pak atje dhe i vem ne nje ene tjeter.[Une ate pak sherbet qe ngeli ja hodha nga siper atje ku i vura dhe e thithen,ja bera pak te trashe sherbetin ]I lem te ftohen e hahen...OREKS TE MBARE.
Ne fillim bejme gati sherbetin.Marim nje tenxhere te vogel,hedhim ujin , sheqerin te zjeje.Si mer vale ne te te hedhim vaniljen e pak limon.Dhe keshtu e lem te zjej afersisht 1 ore gjersa te na trashet sherbeti,E heqim menjane dhe e lem te ftohet.
Vazhdojme te bejme brumin...........
Ne nje tenxhere tjeter te vogel hedhim goten e vajit me 2 gota uje e i lem te marin vale.Me vone si e heqim nga vala e vem menjane dhe hedhim ne te 2 gotat e miellit duke e trazuar qe mos te na behet kokela.E lem pak menjane te ftohet dhe marim i hedhim vezet nje nga nje duke e trazuar, Pastaj si ti hedhim te 4 vezet ,e shtypim brumin me dore gjersa mos te na ngjise ne duar .
Vazhdojme pastaj .....marim nje tenxhere tjeter dhe hedhim kilen e vajit dhe e vem te digjet.Kur te nxehet vaji mire ,marim mbushim veglen e tullumave dhe fillojme ti hedhim mbi vaj duke e shtypur e prere me thike ne ndarje.Afer zjarit duhet te kemi dhe sherbetin e ftohte,Si ti nxjerim nga vaji i hedhim drejte e ne sherbet.I lem pak atje dhe i vem ne nje ene tjeter.[Une ate pak sherbet qe ngeli ja hodha nga siper atje ku i vura dhe e thithen,ja bera pak te trashe sherbetin ]I lem te ftohen e hahen...OREKS TE MBARE.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου