ROLO ME MISH TE GRIRE E VEZE TE ZJERA.
Perberesit;
1kg mish te grire, .mire eshte 1\2 kg prej deri --1\2prejvic,3 specka me ngjyre
1 qep e grire,2 veze,3 luge majdanos ose nane e grire,kripe ,piper,1\4 kupes me buke te thekur..galeta pluhur.5 veze te zjera forte e te pastruara.
1kg mish te grire, .mire eshte 1\2 kg prej deri --1\2prejvic,3 specka me ngjyre
1 qep e grire,2 veze,3 luge majdanos ose nane e grire,kripe ,piper,1\4 kupes me buke te thekur..galeta pluhur.5 veze te zjera forte e te pastruara.
pergatitja;
Perzjejme kiman [ mishin e grire ] me vezet,qepen,speckat e grira ,majdanozin ose nanen,krip,piper dhe galeten.I bejme brume.Lart mbi leter alumini shtypim kiman [mishin e grire] te bej nje cop drejtkendeshe 15 me 30 cm afersisht.Ose e vem ne nje tas te gjer dhe vem vezet e zjera brenda.Ngrejme nje ane dhe fillojme rotullojme duke lene vezet brenda.E shtypim me dy duart te mbyllet nire dhe e lyejmeme miell rotem....Mund ta gatuajme ne dy menyra.
1...Vem 4 luge gjalp ne fund te tenxheres madhe dhe e skuqim roten gjersa te rudhoset,.Hedhim 2 kupa me kimo domate dhe e zjejme avash avash gjersa te lidhet salca,.Brenda vem 2 gjethe dafinem3-4 kokra bakari,2 karajfila.
2.....Vem roten ne tepsi [sic e bera une ] e anash i vemcapatate ne copka .Hedhim siper 3 luge me lemge limoni,krip,piper,rigon.Presim1\2 kupes gjalp ne copka e ja vem aty ketu..ose hedhim 1\2 kupe me vaj.Hedhim e siper rotes vaj dhe e pjekim ne fure 175 grade per 2 ore afersisht,gjersa te rudhosen patatet e te piqen mire e ato.Mund te na nevojitet uje e ja shtojme.Pastaj e lem te ngelet me pak salce.Vem ne nje pjate te madhe roten [rolon ] e ne krahe te saj nxjerim ca copa patate.
Ne dy menyra te ndryshme mund te bejme te njejten gje me kiman [ mishin e grire ]
1.....mish te grire me djathe te verdhe [feta te holla qe perdorim per buke tosti ]dhe me zhambon ose bejkon
2....me mishin e grire dhe vezet mos ti vem ashtu sic jane kokra por te grira[vezet e zjera]
1...Vem 4 luge gjalp ne fund te tenxheres madhe dhe e skuqim roten gjersa te rudhoset,.Hedhim 2 kupa me kimo domate dhe e zjejme avash avash gjersa te lidhet salca,.Brenda vem 2 gjethe dafinem3-4 kokra bakari,2 karajfila.
2.....Vem roten ne tepsi [sic e bera une ] e anash i vemcapatate ne copka .Hedhim siper 3 luge me lemge limoni,krip,piper,rigon.Presim1\2 kupes gjalp ne copka e ja vem aty ketu..ose hedhim 1\2 kupe me vaj.Hedhim e siper rotes vaj dhe e pjekim ne fure 175 grade per 2 ore afersisht,gjersa te rudhosen patatet e te piqen mire e ato.Mund te na nevojitet uje e ja shtojme.Pastaj e lem te ngelet me pak salce.Vem ne nje pjate te madhe roten [rolon ] e ne krahe te saj nxjerim ca copa patate.
Ne dy menyra te ndryshme mund te bejme te njejten gje me kiman [ mishin e grire ]
1.....mish te grire me djathe te verdhe [feta te holla qe perdorim per buke tosti ]dhe me zhambon ose bejkon
2....me mishin e grire dhe vezet mos ti vem ashtu sic jane kokra por te grira[vezet e zjera]
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου