MISHI MBYLLUR NE PRESION ME ZHAMBON DHE DJATHE GUDA.
PERBERESIT..
Nje cop mish sipas deshires[ duhet te jete cope e beshme ,e trashe qe te prihet berxolla ]
2 -3 kuti me qumesht pana[do afersisht trecerek kile ]kutit kane 250 gr.Feta dhjathe guda duhet te kemi me bollek..po keshtu edhe zhambone ...se sa copa mishi do dalin aq edhe feta guda e zhambon na nevojiten...piper,kripe ,vaj.
Pergatitja.
Marim nje cop mish....mish vici ose prej derri.Une ketu kam mare mish prej derri dhe eshte prej shpatulles [sepse shpatulla ka mish me te bute.].Si fillim marim mishin dhe e presim pak fare nga siper ne ndarje ,pa e cuar thiken gjer poshte..gjer tek mesi..dhe e kripim .U hedhim pak piper e rigon dhe e vem ne nje tenxhere me pak vaj jo te nxehte.I shtojme pak uje dhe e mbyllim ne presion te mar nje vale .Nuk do ore ,por do par ...mbas15 minutave...duke e tundur nga pak temxheren..jo te na digjet te kete pak leng prej mishit se dona duhet me vone...Mbas pjekjes e heqim dhe e vem diku qe ta presim ne formen e berxollave..fetes.dhe vazhdojme ta shtrojme ne nje tepsi furi te gjate ne kete menyre...Nje fete mishi---nje fete djath guda---nje fete zhambon...e keshtu vazhdojme me rradhe gjersa ti mbarojme.Ne fund mbi tepsi hedhim lengun e mishit qe mbajtem nga pjekja dhe qumeshtin pana.I vem ne furre 250 grade te piqen.e ketu sdo ore ...do duket kur te shkrije djathi e nga siper te mar nje ngjyre te bukur pjekjeje.Kur te ftohet pak e vem ne mes te tavolines sic eshte ose sipas deshires ...servireni neper pjata te shoqeruara me patate te skuqura ose dicka tjeter.Mos tju duket e lengshme..se kur ftohet pakajo fillon e ngrine djathi qe ka shkrire..
me mish derri keto te parat.....
me mish vici e dyta....e feta galopule[ pule deti ]
PERBERESIT..
Nje cop mish sipas deshires[ duhet te jete cope e beshme ,e trashe qe te prihet berxolla ]
2 -3 kuti me qumesht pana[do afersisht trecerek kile ]kutit kane 250 gr.Feta dhjathe guda duhet te kemi me bollek..po keshtu edhe zhambone ...se sa copa mishi do dalin aq edhe feta guda e zhambon na nevojiten...piper,kripe ,vaj.
Pergatitja.
Marim nje cop mish....mish vici ose prej derri.Une ketu kam mare mish prej derri dhe eshte prej shpatulles [sepse shpatulla ka mish me te bute.].Si fillim marim mishin dhe e presim pak fare nga siper ne ndarje ,pa e cuar thiken gjer poshte..gjer tek mesi..dhe e kripim .U hedhim pak piper e rigon dhe e vem ne nje tenxhere me pak vaj jo te nxehte.I shtojme pak uje dhe e mbyllim ne presion te mar nje vale .Nuk do ore ,por do par ...mbas15 minutave...duke e tundur nga pak temxheren..jo te na digjet te kete pak leng prej mishit se dona duhet me vone...Mbas pjekjes e heqim dhe e vem diku qe ta presim ne formen e berxollave..fetes.dhe vazhdojme ta shtrojme ne nje tepsi furi te gjate ne kete menyre...Nje fete mishi---nje fete djath guda---nje fete zhambon...e keshtu vazhdojme me rradhe gjersa ti mbarojme.Ne fund mbi tepsi hedhim lengun e mishit qe mbajtem nga pjekja dhe qumeshtin pana.I vem ne furre 250 grade te piqen.e ketu sdo ore ...do duket kur te shkrije djathi e nga siper te mar nje ngjyre te bukur pjekjeje.Kur te ftohet pak e vem ne mes te tavolines sic eshte ose sipas deshires ...servireni neper pjata te shoqeruara me patate te skuqura ose dicka tjeter.Mos tju duket e lengshme..se kur ftohet pakajo fillon e ngrine djathi qe ka shkrire..
me mish derri keto te parat.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου