SUFLE ME PATATE E BEJKON [OSE
ZHAMBON ]
ZHAMBON ]
Perberesit...
5-5 patate[ te prera ne forme rrethi.
1 filxh. caj me qumesht te zakonshem
1 kuti me krema galagtos[ qumesht pana ] 200 g
1 veze- 2 filxh. caj me djath kackavall te grire
7-8 feta bejkon ose zhambon
PERGATITJA...
Marim patatet i skuqim ne friteze ose ne tigan me vaj.
Pastaj i shtrojme ne nje tepsi te furit.
Shtrojme shtresen e pare dhe siper u hedhim kripe e
piper.Pastaj shtojme djathin e grire [
nga pak ] dhe bejkon ose zhambon te copetuar.
Vazhdojme keshtu me rradhe shtresa gjersa te mbarojne
patatet.Ne krye duhet te leme patjeter djathe te grire.
Marim qumeshtin e perzjejme me qumeshtin pana [kremin
]dhe e perzjejme bashke e me
vezen.Kete perzjerjeje ja shtojme taves ne fund nga siper.Ne
fund fare e cpojme aty - ketu
fund fare e cpojme aty - ketu
me majen e luges,qe te hyje e me thelle qumeshtine
brendesi te taves.
brendesi te taves.
E pjekim ne 200 grade ne furre.E mbulojme si fillim me leter
alumin [ per nja 20 - 30 min
]dhe pastaj e lem zbuluar nja 10 min gjersa te shkrije djathi
mire e te zej krecke skuqjeje....Si te ftohet pak e ndajme
neper pjata me nje luge lopate [ nga ato qe ndajme
mire e te zej krecke skuqjeje....Si te ftohet pak e ndajme
neper pjata me nje luge lopate [ nga ato qe ndajme
pasticin ]...ka raste qe kur bej shume patate,i
perdor neshtresa,kur bej pak si kjo qe kam
perdor neshtresa,kur bej pak si kjo qe kam
nxjere ne tave ,i ve dhe ne kembe,njera pas tjetres ngjitur....si
te deshironi ju.
te deshironi ju.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου