Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016



SUFLE ME PATATE E BEJKON [OSE

ZHAMBON ]

Perberesit...

5-5 patate[ te prera ne forme rrethi.

1 filxh. caj me qumesht te zakonshem

1 kuti me krema galagtos[ qumesht pana ] 200 g

1 veze- 2 filxh. caj me djath kackavall te grire

7-8 feta bejkon ose zhambon


PERGATITJA...

Marim patatet i skuqim ne friteze ose ne tigan me vaj.

Pastaj i shtrojme ne nje tepsi te furit.

Shtrojme shtresen e pare dhe siper u hedhim kripe e

 piper.Pastaj shtojme djathin e grire [

nga pak ] dhe bejkon ose zhambon te copetuar.

Vazhdojme keshtu me rradhe shtresa gjersa te mbarojne

patatet.Ne krye duhet te leme patjeter djathe te grire.

Marim qumeshtin e perzjejme me qumeshtin pana [kremin

 ]dhe e perzjejme bashke e me
vezen.Kete perzjerjeje ja shtojme taves ne fund nga siper.Ne


 fund fare e cpojme aty - ketu

me majen e luges,qe te hyje e me thelle qumeshtine

brendesi te taves.

E pjekim ne 200 grade ne furre.E mbulojme si fillim me leter

 alumin [ per nja 20 - 30 min

 ]dhe pastaj e lem zbuluar nja 10 min gjersa te shkrije djathi

 mire e te zej krecke skuqjeje....Si te ftohet pak e ndajme 


neper pjata me nje luge lopate [ nga ato qe ndajme 

pasticin ]...ka raste qe kur bej shume patate,i

perdor neshtresa,kur bej pak si kjo qe kam 

nxjere ne tave ,i ve dhe ne kembe,njera pas tjetres ngjitur....si

 te deshironi ju.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου