Κυριακή 10 Απριλίου 2016

.PITA TE VOGLA ME DJATHE E VEZE DHE SALCICE...

LUKANOPITAQIA....E TIROPITAQIA..

PERBERESIT

.afersisht 1 kg miell[ une perdor miell qe fryhet vet ] nqs do 

vini miell te zakonshem..do vini dhe 2 zarfa me maja 

pluhur...1 e 1\2 luge gl me kripe,1 luge sheqer,4 veze,100 gr

 vaj luledielli.300 ml qumesht[ po varet sa duhet ],1\2 kg 

djathe i bardhe, 1 filxh...me uje te vaket.susam.dhe salcice sa duhen
.
................................................Ne nje tas vem 


majan,sheqerin,ujin e pak miell e i perzjejme.I lem te vij sa te 

nxjer fuska,per ta pergatitur si prozimi[qe te zem brumin une 

meqe perdora miellin qe fryhet vete,ska nevoje ta besh 

kete......Kur te jet gati vem gjerat e tjera e i bejme brume,

Une e ndava brumin ne 2 pjese Ne njerin do vem djathin.

dhe do e perzjejme mire brumin.E lem te vij,e mbulojme ne nje 

vend te ngrohte.Marim e copen tjeter te brumit dhe e lem te vij.

Pastaj e vem ne tavoline,e hapim ne nje 

pete te trashe,sa gishti dhe e bejme cforme te duam.

Po keshtu marim pastaj e brumin tjeter dhe hapim nje pete jo shume

- shume te trashe dhe e presim ne ripa te gjere e fillojme ti mbeshtjellim rreth 

salciceve.I marim  i vem te gjitha ne tepsi ku kemi shtruar leter vaji[ te furit qe 

perdorim ] dhe i lyejme me  nje veze te rahur  nga siper...i pjekim ne fure 220 

grade per pak min dhe i nxjerim  te ftohen pak e i mbulojme..






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου