.PITA TE VOGLA ME DJATHE E VEZE DHE SALCICE...
LUKANOPITAQIA....E TIROPITAQIA..
PERBERESIT
.afersisht 1 kg miell[ une perdor miell qe fryhet vet ] nqs do
vini miell te zakonshem..do vini dhe 2 zarfa me maja
pluhur...1 e 1\2 luge gl me kripe,1 luge sheqer,4 veze,100 gr
vaj luledielli.300 ml qumesht[ po varet sa duhet ],1\2 kg
djathe i bardhe, 1 filxh...me uje te vaket.susam.dhe salcice sa duhen
.
................................................Ne nje tas vem
majan,sheqerin,ujin e pak miell e i perzjejme.I lem te vij sa te
nxjer fuska,per ta pergatitur si prozimi[qe te zem brumin une
meqe perdora miellin qe fryhet vete,ska nevoje ta besh
kete......Kur te jet gati vem gjerat e tjera e i bejme brume,
Une e ndava brumin ne 2 pjese Ne njerin do vem djathin.
dhe do e perzjejme mire brumin.E lem te vij,e mbulojme ne nje
vend te ngrohte.Marim e copen tjeter te brumit dhe e lem te vij.
Pastaj e vem ne tavoline,e hapim ne nje
pete te trashe,sa gishti dhe e bejme cforme te duam.
Po keshtu marim pastaj e brumin tjeter dhe hapim nje pete jo shume
- shume te trashe dhe e presim ne ripa te gjere e fillojme ti mbeshtjellim rreth
salciceve.I marim i vem te gjitha ne tepsi ku kemi shtruar leter vaji[ te furit qe
perdorim ] dhe i lyejme me nje veze te rahur nga siper...i pjekim ne fure 220
grade per pak min dhe i nxjerim te ftohen pak e i mbulojme..
LUKANOPITAQIA....E TIROPITAQIA..
PERBERESIT
.afersisht 1 kg miell[ une perdor miell qe fryhet vet ] nqs do
vini miell te zakonshem..do vini dhe 2 zarfa me maja
pluhur...1 e 1\2 luge gl me kripe,1 luge sheqer,4 veze,100 gr
vaj luledielli.300 ml qumesht[ po varet sa duhet ],1\2 kg
djathe i bardhe, 1 filxh...me uje te vaket.susam.dhe salcice sa duhen
.
................................................Ne nje tas vem
majan,sheqerin,ujin e pak miell e i perzjejme.I lem te vij sa te
nxjer fuska,per ta pergatitur si prozimi[qe te zem brumin une
meqe perdora miellin qe fryhet vete,ska nevoje ta besh
kete......Kur te jet gati vem gjerat e tjera e i bejme brume,
Une e ndava brumin ne 2 pjese Ne njerin do vem djathin.
dhe do e perzjejme mire brumin.E lem te vij,e mbulojme ne nje
vend te ngrohte.Marim e copen tjeter te brumit dhe e lem te vij.
Pastaj e vem ne tavoline,e hapim ne nje
pete te trashe,sa gishti dhe e bejme cforme te duam.
Po keshtu marim pastaj e brumin tjeter dhe hapim nje pete jo shume
- shume te trashe dhe e presim ne ripa te gjere e fillojme ti mbeshtjellim rreth
salciceve.I marim i vem te gjitha ne tepsi ku kemi shtruar leter vaji[ te furit qe
perdorim ] dhe i lyejme me nje veze te rahur nga siper...i pjekim ne fure 220
grade per pak min dhe i nxjerim te ftohen pak e i mbulojme..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου