PILAF ORIZI ME KOFSHA TE VOGLA PULE E PARIZA
KUNGUJ TE PJEKUR NE FURE,ME HUDHRA,SALCE MUSTARDHE.LIMONA E QEPE TE NJOMA....PLUS KOSIN [ QE SE NDAJ ASNJE DITE NGA USHQIMI ]
PERGATITJA E PILAFIT
.marim per 1\2 kg oris..i liter e cerek uje.E zjejme .Hedhim kripen dhe hedhim orizin te zjeje[ pasi e kemi lare pak ne uje te rjedhshem ].Para se orizi te perfundoj zjerjen hedhim vitamin,E trazojme lehte -lehte dhe e lem e pak,sa te nxjere vrima nga siper..atehere eshte gati.
KOFSHAT E PULES...
marim afersisht 1 kg kofsha pule te vogla..ose me pak sa te kemi...Si ti shplajme mire ne uje te rjedhshem,i kripim dhe i hedhim ne nje tenxhere mepak vaj dhe i shtojme pak uje sa te mbulohen..pak rigon- piper dhe i mbyllim kapakun dhe i lem te zjejne gjersa te shtrodhin ujet e tyre e te ngelen ne lyre.Si te bejme pliafin e ta vem ne pjatance,marim kofshat e pules e i vem me kujdes ne mes te formes tek pilafi.I shoqerojme me kunguj te skuqur me hudhra e mustardhe.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου