DOLEN E BALLOKUMET E MIJA NGA FURRI....
..
U ZJEN E MISRAT....JANE GATI...
Përbërësit: 1kg sheqer jo pluhur 500 gr gjalpë 1kg mielli misri i situr shumë mirë 8 vezë gjysmë lëvozhge veze me vaj Përgatitja: Si fillim shkrini gjalpin dhe lëreni të ftohet. Në tenxhere hidhet sheqeri dhe mbi sheqer hidhet gjalpi i shkrirë dhe rrihet deri sa të shkrihet sheqeri. Më pas hidhni vezët një e nga një duke i rrahur me lugë druri. I shtojmë miellin dhe një gotë miell misri e zëvendësojmë me miell gruri. I hedhim gjysmë lëvozhgë veze me vaj. Për t’i rrumbullakosur përdorim grushtin, duke e futur me kujdes në brumë. Lyejmë tepsinë me gjalpë të shkrirë dhe fusim ballokumet dhe e vendosim të piqen me 150 gradë. Ju bëfshin mirë!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου