Byrek me miell misri, [bugace e embel ]
Perberesit:
1 liter qumesht, 250 gr sheqer,
175 gr miell misri i imet , 4 veze
2 vanilja ,12 peta [nje paqete te blera ]
ose i bejme vete ne shtepi
vitam per te lyer petet,
250 gr sheqer te imet [akni ]
kanelle,e pak lekure limoni.
pergatitja
Ne njeitja: tenxhere nxehim qumeshtin me lekuren e limonit.Shtojme miellin e misrit avash- avash duke e trazuar vazhdimisht gjersa te mpikset.
Rrahim vezet me sheqerin dhe vaniljet gjersa te behen nje .Ja hedhim kremes duke e trazuar ne zjar te ulet, gjersa te lidhen bashke.E heqim nga zjari dhe heqim lekuren e limonit.E lem te ftohet krema [nganjeher e perzjejme aty- ketu ].Lyejme me pak vitam tepsin ku do perdorim.Shtrojme 8 pete [cdo pete vaj ]dhe siper u hedhim kremen qe beme.Marim anet e peteve qe jane nga jashte tepsis dhe i palosim nga brenda.Dhe siper tyra shtrojme petat e tjera njesoj si te parat E cpojme cik nga siper me majen e nje thike dhe e pjekim ne fure te mesem per 35 min.Kur e nxjerim,ashtu sic eshte e nxehte e sperkatim me kanelle dhe sheqer te imet [akni ]Pastaj e presim ne copka te vogla fare.
Perberesit:
1 liter qumesht, 250 gr sheqer,
175 gr miell misri i imet , 4 veze
2 vanilja ,12 peta [nje paqete te blera ]
ose i bejme vete ne shtepi
vitam per te lyer petet,
250 gr sheqer te imet [akni ]
kanelle,e pak lekure limoni.
pergatitja
Ne njeitja: tenxhere nxehim qumeshtin me lekuren e limonit.Shtojme miellin e misrit avash- avash duke e trazuar vazhdimisht gjersa te mpikset.
Rrahim vezet me sheqerin dhe vaniljet gjersa te behen nje .Ja hedhim kremes duke e trazuar ne zjar te ulet, gjersa te lidhen bashke.E heqim nga zjari dhe heqim lekuren e limonit.E lem te ftohet krema [nganjeher e perzjejme aty- ketu ].Lyejme me pak vitam tepsin ku do perdorim.Shtrojme 8 pete [cdo pete vaj ]dhe siper u hedhim kremen qe beme.Marim anet e peteve qe jane nga jashte tepsis dhe i palosim nga brenda.Dhe siper tyra shtrojme petat e tjera njesoj si te parat E cpojme cik nga siper me majen e nje thike dhe e pjekim ne fure te mesem per 35 min.Kur e nxjerim,ashtu sic eshte e nxehte e sperkatim me kanelle dhe sheqer te imet [akni ]Pastaj e presim ne copka te vogla fare.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου