Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

MISH DERRI OSE VICI I MBYLLUR NE PRESION..E ME PAS NE FURRE..

Marim mishin si ta zjejme e hedhim ne nje tave furi dhe ne te shtojme,zhambon,kaseri te grire[ djathe kackavall ] dhe si ta shikojme per kripe i hedhim ujin qe ka ngelur nga zjerja [ te ket ngelur pak jo shume] dhe nje kuti me qumesht pana  [ krema galaktos] dhe e vem ne fure te  shkrij djathi e te lidhen bashke.

Paterxhan e kunguj te bere rrota -rrota ne fure...
Marim paterxhanet e kungujt i presim ne rrota.Po keshtu presim e karrotat [ disa ] dhe fillojme i shtrojme ne nje tepsi te vogel me rradhe..nje po nje jo,gjersa te mbarojne..U shtojme vaj,2-3 thelpinje hudhra te grire dhe me pas  i shtojme nje kuti pana me qumesht nga siper....po te kemi u hedhim e kackavall te grire[ po na u gjend ] dhe i hedhim pak kripe-piper e rigon..... e vem  ne furre te  piqen dhe kur te ftohen e servirim me nje luge lopate...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου