Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

KULURET E ...SELANIKUT

[ S'JANE EMBELSIRA...JANE ME KRIPE..sidomos per 
femijet..]

PERBERESIT.
..2 e 1\2 kupe me uje te nxehte[ jo shume por as te vaket ] 
,afersisht 1\2 kupe me sheqer...po te doni i beni e pa sheqer
 fare ,1 kg miell ,1\4 e kupes me vaj luledielli,300 gr me 
susam,2 luge gl me kripe , 20 gr maja e njome ose nje zarf 
25 gr pluhur.,,,PERGATITJA...Marrim 1\2 e majas dhe e 
shkrijm ne pak uje te vaket dhe pastaj i vem 3 luge miell qe 
te bejme pak brume dhe e lem ne nje vend te ngrohte...te rij 
24 ore ,gjer te nesermen sa te behet brumi tjeter.Te 
nesermen marim miellin e ngelur ,hapim nje vrime ne mes 
dhe hedhim te gjitha harxhat qe kemi dhe brumin qe kishim 
bere gati...[majan e ngelur e tresim me pak uje te vaket para
 se ta hedhim ne miell ].........Si ta bejme brumin e lem 
menjane te vij dhe me vone prap e shtypim dhe e lem akoma
 e 5 min te vij. Pastaj e bejme ne topa e cdo top e bejme ripa 
te trashe sa gjishti i vogel.E retullojme cdo rip me duar dhe 
me mbrapa e fusim direkt ne nje tas me uje[ qe e kemi mare
 prane qe ne fillim ]...e direkt ne pjaten me susam duke i 
rrotulluar nga te gjitha anet qe te ngjitet susami.E marimdhe 
e vendosim ne nje tepsi ku kemi shtruar leter vaji te furit e ne 
forme rrethi i vendosim,duke i bashkuar te dyja anesoret 
bashke[ duke i ngjitur njera me tjetren ].Keshtu veprojme me 
te gjithe rripat...duan 2-3 tepsi se sdel njera....I lem tepsit 
menjan te vijne e pak e pastaji fusim ne fure ku e kemi 
nxehur me pare ne 220 grade..I lem atje 10 - 15 min..por 
kujdes..te piqen pak nga jashte qe te rijne brenda te 
buta.....nqs ju dalin shume,e si hani dot...mund ti mbani ne
 ngrirje ne nje qeske e para se ti hani ,i nxirni 1 ore perpara 
,e behen aq te buta ,sikur kane dal tani nmoment...provojeni 
e do kenaqeni......




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου