KULURET E ...SELANIKUT
[ S'JANE EMBELSIRA...JANE ME KRIPE..sidomos per
femijet..]
PERBERESIT.
..2 e 1\2 kupe me uje te nxehte[ jo shume por as te vaket ]
,afersisht 1\2 kupe me sheqer...po te doni i beni e pa sheqer
fare ,1 kg miell ,1\4 e kupes me vaj luledielli,300 gr me
susam,2 luge gl me kripe , 20 gr maja e njome ose nje zarf
25 gr pluhur.,,,PERGATITJA...Marrim 1\2 e majas dhe e
shkrijm ne pak uje te vaket dhe pastaj i vem 3 luge miell qe
te bejme pak brume dhe e lem ne nje vend te ngrohte...te rij
24 ore ,gjer te nesermen sa te behet brumi tjeter.Te
nesermen marim miellin e ngelur ,hapim nje vrime ne mes
dhe hedhim te gjitha harxhat qe kemi dhe brumin qe kishim
bere gati...[majan e ngelur e tresim me pak uje te vaket para
se ta hedhim ne miell ].........Si ta bejme brumin e lem
menjane te vij dhe me vone prap e shtypim dhe e lem akoma
e 5 min te vij. Pastaj e bejme ne topa e cdo top e bejme ripa
te trashe sa gjishti i vogel.E retullojme cdo rip me duar dhe
me mbrapa e fusim direkt ne nje tas me uje[ qe e kemi mare
prane qe ne fillim ]...e direkt ne pjaten me susam duke i
rrotulluar nga te gjitha anet qe te ngjitet susami.E marimdhe
e vendosim ne nje tepsi ku kemi shtruar leter vaji te furit e ne
forme rrethi i vendosim,duke i bashkuar te dyja anesoret
bashke[ duke i ngjitur njera me tjetren ].Keshtu veprojme me
te gjithe rripat...duan 2-3 tepsi se sdel njera....I lem tepsit
menjan te vijne e pak e pastaji fusim ne fure ku e kemi
nxehur me pare ne 220 grade..I lem atje 10 - 15 min..por
kujdes..te piqen pak nga jashte qe te rijne brenda te
buta.....nqs ju dalin shume,e si hani dot...mund ti mbani ne
ngrirje ne nje qeske e para se ti hani ,i nxirni 1 ore perpara
,e behen aq te buta ,sikur kane dal tani nmoment...provojeni
e do kenaqeni......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου