KADAIFI...
perberesit...1 kg kadaif..1 pjate me arra te qeruara,1luge supe e 1\2 me kanelle..250 gr gjalp i shkrire fitini ose vitam,1 kupe me vaj lule dielli....e 2 kg e 1\2 sheqer per sherbetin[ 2 here ]
KADAIFI....
Mer kadaifin e shkrife pak me duar..Pastaj mer andej nga ka fillimin e mbledhjes e fillo te besh terheqeje te lehta.Ne fillim se harova,mer arrat e grira,[ te ken copeza te vogla jo te imet fare] dhe veri ne nje pjate ,e hidhi pak sheqer e 1 luge supe plot me kanelle,e perzjej mire ]Dhe kur te fillosh mbledhjen...ne fillim ver nje luge nga kjo perzjerje e fillo mbidhi si veze ,porjo shume te medha,sa nje veze e madhe prej pule. Veri rradhe -rradhe ne tepsi,ngjitur njera me tjetren gjersa te mbarojne.Ne fund hidhi fitinin e shkrire e vajin te nxehte duhet tja hedhesh..e i vendosim ti pjekim ne fure.Gradet po ashtu si bakllavaja,vete se sdo shume ore se digjet,do e lesh gjersa te mare ngjyre flriri..GJithmon kur u hedhim sherbetet embelsirave..njera duhet te jet e ftohte..o embelsira ose sherbeti...
perberesit...1 kg kadaif..1 pjate me arra te qeruara,1luge supe e 1\2 me kanelle..250 gr gjalp i shkrire fitini ose vitam,1 kupe me vaj lule dielli....e 2 kg e 1\2 sheqer per sherbetin[ 2 here ]
KADAIFI....
Mer kadaifin e shkrife pak me duar..Pastaj mer andej nga ka fillimin e mbledhjes e fillo te besh terheqeje te lehta.Ne fillim se harova,mer arrat e grira,[ te ken copeza te vogla jo te imet fare] dhe veri ne nje pjate ,e hidhi pak sheqer e 1 luge supe plot me kanelle,e perzjej mire ]Dhe kur te fillosh mbledhjen...ne fillim ver nje luge nga kjo perzjerje e fillo mbidhi si veze ,porjo shume te medha,sa nje veze e madhe prej pule. Veri rradhe -rradhe ne tepsi,ngjitur njera me tjetren gjersa te mbarojne.Ne fund hidhi fitinin e shkrire e vajin te nxehte duhet tja hedhesh..e i vendosim ti pjekim ne fure.Gradet po ashtu si bakllavaja,vete se sdo shume ore se digjet,do e lesh gjersa te mare ngjyre flriri..GJithmon kur u hedhim sherbetet embelsirave..njera duhet te jet e ftohte..o embelsira ose sherbeti...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου