TRAHANA ME DHJAMRUSHKA.
Mer ver pak uje ne nje tenxhere tvogel...2-3gishta,lere te
valoje..ne te njejten kohe,do maresh nje tas dhe do hedhesh
ne te 1\2 e pakos [ qesken me trahana] dhe do shtosh
uje.Vazhdo duke e trazuar gjersa te behet si llapa.Pastaj
mere hidhe ne ujin qe valon,por duke e trazuar vazhdimisht
mos te behet kokra .Si te behet llapa e trashe e te filloj te
zjej[vazhdon duke e trazuar mer hidhi kripe.Hiqe menjane te
ftohet pak,e vazhdo te besh buken pershesh ne nje ene te
gjere.Nqs ke dhjamrushka ,ose copa sallami ose salcice,ose
koklamishi..meri bej te vogla e skuqi ne pak vaj.Atje ku ke
buken ,mer hidhe llapan me trahana qe bere,e trazoje mire
te
regjet buka.Me mbrapa hidh vaj ulliri e trazoje prap,por
lehte.Ne fund fare mer hidhi nga siper ato qe skuqe,por jo
bashke me vajin [ se i hodhe njeher ]..po spate vaj ulliri---
hidhi nga vaji qe skuqe ato ne tigan...e perdorin nga siper e
me spec te kuq..ndac te embel edhe nga ai qe djeg...sipas
deshires
Mer ver pak uje ne nje tenxhere tvogel...2-3gishta,lere te
valoje..ne te njejten kohe,do maresh nje tas dhe do hedhesh
ne te 1\2 e pakos [ qesken me trahana] dhe do shtosh
uje.Vazhdo duke e trazuar gjersa te behet si llapa.Pastaj
mere hidhe ne ujin qe valon,por duke e trazuar vazhdimisht
mos te behet kokra .Si te behet llapa e trashe e te filloj te
zjej[vazhdon duke e trazuar mer hidhi kripe.Hiqe menjane te
ftohet pak,e vazhdo te besh buken pershesh ne nje ene te
gjere.Nqs ke dhjamrushka ,ose copa sallami ose salcice,ose
koklamishi..meri bej te vogla e skuqi ne pak vaj.Atje ku ke
buken ,mer hidhe llapan me trahana qe bere,e trazoje mire
te
regjet buka.Me mbrapa hidh vaj ulliri e trazoje prap,por
lehte.Ne fund fare mer hidhi nga siper ato qe skuqe,por jo
bashke me vajin [ se i hodhe njeher ]..po spate vaj ulliri---
hidhi nga vaji qe skuqe ato ne tigan...e perdorin nga siper e
me spec te kuq..ndac te embel edhe nga ai qe djeg...sipas
deshires
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου