Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015


SPECKA E DOMATE.....TE MBUSHURA ME ORIS DHE MISH TE GRIRE
perberesit;
....750 gr kima [ sipas deshires prej deri ose prej vici ]
4-5 domate , 5-6 specka per mbushje,3 qepe te grira ne multi majdanos,piper ,rigon,oris karolina do vem... duke llogaritur sa domate dhe specka kemi bashke [pshi. do llogarisim ne cdo specke ose domate do vem nga 2 luge s.me oris ]..4-5 domate te grira pa zhape,2-3 patate.
Pergatitja ;
Marim speckat dhe domatet, i shplajme dhe i pastrojme duke i hequr kapaket. Domatet i presim nje kapak nga lart dhe me nje luge gl .i heqim pjesn e brendshme po nuk e hedhim e mbajme..Presim dhe speckave nga siper...u heqim kapaket..Marim nje tepsi te madhe dhe i vem me rradhe atje .Ne nje tigan te madh vem vaj dhe ne fillim hedhim qepet te grira te skuqen lehte.Pastaj shtojme kiman dhe e skuqim pak.Vem krip,piper,rigon,majdanozin e grire dhe shtojme orizin .Duke vazhduar perzjerjen me nje luge druri hedhim dhe domaten e grire.I trazojme dhe pak dhe fillojme mbushjen.
Si ti mbushim te tera ,presim patatet ne copa te vogla dhe i vem aty ketu qe te thithin ujin e tepert,pastaj i hedhim uje te valuar [gjer ne 1\2 e tepsis ].E vem tepsin ne fure ,te cilin e kemi hapur me pare te ngrohet,ne 200 grade.Kur te fusim tepsin e ulim ne 150.I lem te marin nje faqe pjekjeje spect dhe domatet,pastaj i kthejme nga ana tjeter.Kur te shikojme qe ka zjer orizi [e provojme me nje luge ]e lem dhe pak mos ta thahim shume se gjate ftohjes orizi thith prap uje

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου