PESHKE ..GAVRO.....
kete lloj peshku mund ta bejme ne 2 menyra.....1. te skuqur ne tigan....2.si ti heqim halat e kurizit i palosim dhe i ven ne tav ne fure ...me vaj,kripe,piper ,limon e hudhra
perberesit ;
....Peshke gavro. te skuqur ne tigan ...1kg ose me shume,1 pjate me pak miell per te lyer peshqit,e vaj per skuqje.
perberesit ;
....Peshke gavro. te skuqur ne tigan ...1kg ose me shume,1 pjate me pak miell per te lyer peshqit,e vaj per skuqje.
pergatitja ;
Marim peshkun,aq sa na duhet..1 kg-- me shume....
Fillojme e pastrojme si fillim duke hequr kokat dhe pastaj i terheqim te brendshmet.E shplajme mire e mire me uje te bollshem dhe fillojme nje nga nje u heqim alat e kurizit duke i ndare me gishte,por jo ti hapim fare.dhe i shtrojme ne dy pjata te medha ,por ne menyre te barabarte, ashtu te hapur.Si ti mbarojme te gjithe u hedhim nga pak fare kripe dhe ne nje pjate te trete i bashkojme dy nga dy.Vem nje tigan ne zjer me vaj dhe fillojme skuqjen.Marim nje pjate me miell dhe para se ti vem ne vaj i lyejme nga te dy anet me miell,pastaj ne vaj
Marim peshkun,aq sa na duhet..1 kg-- me shume....
Fillojme e pastrojme si fillim duke hequr kokat dhe pastaj i terheqim te brendshmet.E shplajme mire e mire me uje te bollshem dhe fillojme nje nga nje u heqim alat e kurizit duke i ndare me gishte,por jo ti hapim fare.dhe i shtrojme ne dy pjata te medha ,por ne menyre te barabarte, ashtu te hapur.Si ti mbarojme te gjithe u hedhim nga pak fare kripe dhe ne nje pjate te trete i bashkojme dy nga dy.Vem nje tigan ne zjer me vaj dhe fillojme skuqjen.Marim nje pjate me miell dhe para se ti vem ne vaj i lyejme nga te dy anet me miell,pastaj ne vaj
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου