Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

PILAF ORIZI ME MISH DERRI TE MBYLLUR NE PRESION

Per pilafin marim 500 gr oris te verdhe per pilaf.
Ndersa mish vem sa te duam..sa te kemi ose sipas personave qe do te hane.Mund ta lem copa nqs duam ose cope te madhe.
Marim mishin sic eshte cope e madhe ,e shplajme dhe e  presim pak nga siper si fetule,por pae cuar thiken gjer ne fund...Tek pjest e prera futim pak kripe ,piper,rigon e pak hudher sipas deshires tuaj.
E marim sic eshte dhe e vem ne tenxheren e presionit dhe i hedhim e pak uje sa ti vej ne 1\2 mishit dhe vajin 1\2 kupe.E mbyllim tenxheren dhe e lem te zjej per 30 min.Nqs eshte mish vici do  te rij akoma me shume,afersisht 1 ore dhe do shtuar akoma uje.E lem gjersa te ngelet me pak fare leng se do te na duhet per pilafin.
Marim mishin e heqim,e lem menjane.Valojme uje ne nje tenxhere tjeter..per 1\2 kg oris do vem 1 liter e cerek uje.Do shtojme lyren e mishit qe poqem dhe do e shikojmeper kripe se kishte e mishi.Si te zjeje uji  do hedhim orizin[te cilin e kemi shplare pak ne site ].

Do e trazojme pak ne fillim dhe do ulim zjerin qe te behet avsh- avash,do duket kur te behet se do shtrodhe uji e do nxjerre si vrima pilafi.Atehere eshte bere..por e shikojme e pak orizin ne ka zjere me nje luge..E lem menjan jo te mbuluar kapakun,i vem nje cop bruhulluk qe te thith avujt e ngelur.Behet me i shkrifet keshtu.Kur ta servirim neper pjata ,nxjerim  pilafin me forma dhe anash i vem nga nje fileto mishi te pjekur.Shoqerohet me kos.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου