BISKOTA ..ne kushtet e shtepise.nga duart e mija.
Perberesit...
250 gr gjalp ose vitam
150 gr sheqer, 2 veze , 1 e 1\2 vanilje
500gr miell, pak fare kripe , liko qershie,
pak bajame te grira, sheqer i imet,nutela, kreme vanilje
Pergatitja...
Ne fillim vem furin ta kemi te ngrohte ne nje temperature 180 grade.
Si fillim shkrijme gjalpin,Marim nje tas te thelle ose ne mikser...vem gjalpin e shkrire dhe hedhim shqerin,vezet,vaniljen,pak kripe dhe vazhdojme perzjerjen..gjersa te na behet nje brume i bute ,te mos na ngjisin duart.Me vone fillojme prerjen e tyre me forma sipas deshires tone e zbukurime te ndryshme.Pasi kemi shtruar nje leter pjekjeje ne tepsin e furit i vem atje e i futim te piqen Afersisht per 10 min.sa te marin pak fare ngjyre.Si te ftohen fare pak fillojme zbukurimet me nutela,marmeladha,sheqe te imet,bajame ,etj...
Perberesit...
250 gr gjalp ose vitam
150 gr sheqer, 2 veze , 1 e 1\2 vanilje
500gr miell, pak fare kripe , liko qershie,
pak bajame te grira, sheqer i imet,nutela, kreme vanilje
Pergatitja...
Ne fillim vem furin ta kemi te ngrohte ne nje temperature 180 grade.
Si fillim shkrijme gjalpin,Marim nje tas te thelle ose ne mikser...vem gjalpin e shkrire dhe hedhim shqerin,vezet,vaniljen,pak kripe dhe vazhdojme perzjerjen..gjersa te na behet nje brume i bute ,te mos na ngjisin duart.Me vone fillojme prerjen e tyre me forma sipas deshires tone e zbukurime te ndryshme.Pasi kemi shtruar nje leter pjekjeje ne tepsin e furit i vem atje e i futim te piqen Afersisht per 10 min.sa te marin pak fare ngjyre.Si te ftohen fare pak fillojme zbukurimet me nutela,marmeladha,sheqe te imet,bajame ,etj...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου