DONALD...NE KUSHTET E SHTEPISE...
Perberesit.
..300gr sheqer,vaj per skuqjeme bollek [ngel,nuk humbet ]
pak kanelle,250 gr [krema per buding]..une perdora 2lloj-vanilje e luleshtrydhe]....200 ml uje, 50 ml qumesht,1-2 veze,100gr shqer,30gr maja, 100 gr gjalp te shkrire[une vura vitam ]
1\2 kg miell,1 luge gl me bejkinpaunder,pak fare kripe.
PERGATITJA...
Si fillim bejme kremen..sipas udhezimeve qe shkruhet atje..dhe e hedhim ne nje tas ,si te ftohet pak dhe e lem ne frigorifer 2 ore,ose 10 min ne ngrirje,sa te mpikset pak.Pastaj....
Ne mikserin e embelsirave[ose ne nje tas te madhe] vem ujin,qumeshtin,vezen,shqerin,majan e gjalpin e shkrire [qe me pare e kemi tretur]...po keshtu e majan..I rrahim ne nje shpejtesi te ulet,sa te behet nje migme.Pastaj shtojme miellin dhe bejkinpaunder.E vem brumin ne bango te lyer me pakmiell,mos te na ngjise,dhe e shtyipim brumin mire.E mbulojme dhe e lem 1\2 ore mbuluar qe te na vije.Me vone ,marim brumin dhe e hapim ne nje pete te trashe 1- 2 cm.Me anen e nje kupe..presim forma te rumbullakta dhe i vem mbinje leter vaji,e i lem te mbuluar me nje tepsi te madhe ,qe e kemi ngrohur pak[ vijne me shpejte,fryhen mire]. Pastaj marim nje tigan te thelle me shume vaj dhe i skuqim ne tigan me zjarr te ulet[ qe te kullojne,]ne te dyja anet.Duhet te marin nje ngjyre bezhe,si ne kafe te hapur.I lem ca min ne nje leter vaji e fillojme i mbushim me shiringe[ une i mbusha me ate te tortave]...me kremin e pergatitur me pareper i hedhim,sheqer pluhur te imet,kanelle,ose sheqer te zakonshem....cte deshironi nga siper....
Perberesit.
..300gr sheqer,vaj per skuqjeme bollek [ngel,nuk humbet ]
pak kanelle,250 gr [krema per buding]..une perdora 2lloj-vanilje e luleshtrydhe]....200 ml uje, 50 ml qumesht,1-2 veze,100gr shqer,30gr maja, 100 gr gjalp te shkrire[une vura vitam ]
1\2 kg miell,1 luge gl me bejkinpaunder,pak fare kripe.
PERGATITJA...
Si fillim bejme kremen..sipas udhezimeve qe shkruhet atje..dhe e hedhim ne nje tas ,si te ftohet pak dhe e lem ne frigorifer 2 ore,ose 10 min ne ngrirje,sa te mpikset pak.Pastaj....
Ne mikserin e embelsirave[ose ne nje tas te madhe] vem ujin,qumeshtin,vezen,shqerin,majan e gjalpin e shkrire [qe me pare e kemi tretur]...po keshtu e majan..I rrahim ne nje shpejtesi te ulet,sa te behet nje migme.Pastaj shtojme miellin dhe bejkinpaunder.E vem brumin ne bango te lyer me pakmiell,mos te na ngjise,dhe e shtyipim brumin mire.E mbulojme dhe e lem 1\2 ore mbuluar qe te na vije.Me vone ,marim brumin dhe e hapim ne nje pete te trashe 1- 2 cm.Me anen e nje kupe..presim forma te rumbullakta dhe i vem mbinje leter vaji,e i lem te mbuluar me nje tepsi te madhe ,qe e kemi ngrohur pak[ vijne me shpejte,fryhen mire]. Pastaj marim nje tigan te thelle me shume vaj dhe i skuqim ne tigan me zjarr te ulet[ qe te kullojne,]ne te dyja anet.Duhet te marin nje ngjyre bezhe,si ne kafe te hapur.I lem ca min ne nje leter vaji e fillojme i mbushim me shiringe[ une i mbusha me ate te tortave]...me kremin e pergatitur me pareper i hedhim,sheqer pluhur te imet,kanelle,ose sheqer te zakonshem....cte deshironi nga siper....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου