PRESHA ME MISH DERI NE FURE ME VEZE SIPER.
PERBERESIT...
PERBERESIT...
1 tufe me presha ose 1kg e 1\2....me mire eshte ti kesh vetem kokat e bardha ,por ska gje e ashtu mire dalin te shijshme.......4 karota te medha ,mish aq racione sa nevojiten, 4 kokra veze, 1 koker qepe e madhe ,kripe,piper- rigon, pak vaj. ,pumaro ose 3-4 kokra domate ose pak fare salce domate.pak niseshte..-1 luge s..ose me kornflaur...2-3 luge s.mequmesht.
..
PERGATITJA....
marim ne fillim,preshat i pastrojme mire dhe i lajme,Pastaj i presim ne rrota-rrota dhe vem nje tenxhere me pak vaj ne zjare,Skuqim ne fillim copat e mishit,hedhim qepen,salcen,preshat, karoten te cilen e kemi bere rota-rota,shtojme pak uje..sa te mbulohen se nuk duan shume se preshi nxjer e vete..vem kripe,e erezat...dhe i mbyllim kapakun e i lem te zjejne per 45 min ne zjar te ulet....Me vone sic e kemi tenxh, e kthejme ne nje tepsi furi dhe marim vezet i rrahim me pak niseshte ose korn flaur e pak qumesht dhe ja hedhim taves nga siper.Nuk e perzjejme por me ane te nje luge e cpojme aty-ketu te bjere gjer ne fund veza.E vem ne fure 250 grade,sa te mpikset veza e te zej nje cip te bukur,se gjella eshte gati...
..
PERGATITJA....
marim ne fillim,preshat i pastrojme mire dhe i lajme,Pastaj i presim ne rrota-rrota dhe vem nje tenxhere me pak vaj ne zjare,Skuqim ne fillim copat e mishit,hedhim qepen,salcen,preshat, karoten te cilen e kemi bere rota-rota,shtojme pak uje..sa te mbulohen se nuk duan shume se preshi nxjer e vete..vem kripe,e erezat...dhe i mbyllim kapakun e i lem te zjejne per 45 min ne zjar te ulet....Me vone sic e kemi tenxh, e kthejme ne nje tepsi furi dhe marim vezet i rrahim me pak niseshte ose korn flaur e pak qumesht dhe ja hedhim taves nga siper.Nuk e perzjejme por me ane te nje luge e cpojme aty-ketu te bjere gjer ne fund veza.E vem ne fure 250 grade,sa te mpikset veza e te zej nje cip te bukur,se gjella eshte gati...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου