ROMSTEK ME MISH TE GRIRE, TE MBUSHUR ME ZHAMBON E KASERI
SALLATE PATATE TE ZJERA ME ZHAMBON E ETJ...
Marim perberesit...1kg mish te grire,1 koker qep,pak majdanoz,5 kokra veze,galete,kripe,piper-rigon,1 pako me feta zhamboni[20 cop ] pokeshtu nje pako me feta kaseri ose guda me mire[ 20 cop ]vaj per skuqje.
PERGATITJA...
marim nje tas te madh dhe hedhim kiman [mishin e grire ].Ne multi grijme qepen e majdanozin,e ja hedhim kimas,Shtojme2 vezet,kripe,erezat e bejme brumin duke e perzjer pak.
Ne bangon e guzhines..marim pjese nga brumi i kimas e shtypim pak qe te behet si pete ,ne nje madhesi sa fetat e zhambonit e te djathit..keshtu mbi brum vem nje fete djathi te verdhe ,e nje fete zhambon,dhe e mbulojme nga siper perseri me brumin e kimas dhe i japim nje frome drejtekendeshi ose katrore[ kini parasyrsh,anet duhen mbuluar me brumin e kimas ,mos te duken fetat e djathit e te zhambonit ]....Ne fund marim 3 pjata..1 me miell,1 me galete dhe tjetren me 3 vezet e rrahura lehte....e fillojme..marim nje nga nje romsteket e bere dhe i fusim me rradhe..ne fillim tek pjata me mielll,pstaj ne veze e ne fund ne galete..e pastaj direkt ne tiganin me vaj..[ vaji duhet te jet i nxehur kur ti hedhim brenda..]si ti skuqim i lem ne letra guzhine ,tju dal pak vaji qe moren,por ena te jete e mbuluar qe mos te ftohen..te rijne te buta...
.
i shoqerojme me sallate patate te zjera...
Si ti zjejme patatet,i presim ne feta te vogla,u grijme nje qepe ne rathe te gjere,i presim ca copa zhamboni qe na ngelen,feta limoni,plus doi shtrydhime paklimon nga siper,e ca ullinje .Perfundojme me vajin e ullirit e pak kripe e piper,Majdanozin ja grijme ne fund fare..
SALLATE PATATE TE ZJERA ME ZHAMBON E ETJ...
Marim perberesit...1kg mish te grire,1 koker qep,pak majdanoz,5 kokra veze,galete,kripe,piper-rigon,1 pako me feta zhamboni[20 cop ] pokeshtu nje pako me feta kaseri ose guda me mire[ 20 cop ]vaj per skuqje.
PERGATITJA...
marim nje tas te madh dhe hedhim kiman [mishin e grire ].Ne multi grijme qepen e majdanozin,e ja hedhim kimas,Shtojme2 vezet,kripe,erezat e bejme brumin duke e perzjer pak.
Ne bangon e guzhines..marim pjese nga brumi i kimas e shtypim pak qe te behet si pete ,ne nje madhesi sa fetat e zhambonit e te djathit..keshtu mbi brum vem nje fete djathi te verdhe ,e nje fete zhambon,dhe e mbulojme nga siper perseri me brumin e kimas dhe i japim nje frome drejtekendeshi ose katrore[ kini parasyrsh,anet duhen mbuluar me brumin e kimas ,mos te duken fetat e djathit e te zhambonit ]....Ne fund marim 3 pjata..1 me miell,1 me galete dhe tjetren me 3 vezet e rrahura lehte....e fillojme..marim nje nga nje romsteket e bere dhe i fusim me rradhe..ne fillim tek pjata me mielll,pstaj ne veze e ne fund ne galete..e pastaj direkt ne tiganin me vaj..[ vaji duhet te jet i nxehur kur ti hedhim brenda..]si ti skuqim i lem ne letra guzhine ,tju dal pak vaji qe moren,por ena te jete e mbuluar qe mos te ftohen..te rijne te buta...
.
i shoqerojme me sallate patate te zjera...
Si ti zjejme patatet,i presim ne feta te vogla,u grijme nje qepe ne rathe te gjere,i presim ca copa zhamboni qe na ngelen,feta limoni,plus doi shtrydhime paklimon nga siper,e ca ullinje .Perfundojme me vajin e ullirit e pak kripe e piper,Majdanozin ja grijme ne fund fare..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου