SUFLE SPINAQI..ME ZHAMBON,DJATH TE GRIRE,VEZE,QUMESHT,
i shoqerojme me fasule me mish dhe sallate jeshile
Perberesit:
,...1kg spianq,5 te bardha veze + 2 te verdha veze,10 feta zhambon [ i presim ripa te gjate ],250 gr me djathe te grire,krip,dhe 2-3 kokra bakari [nuk e di ci thon shqip [te me falni ] si kokrat e piperit zi.pak qumesht
Pergatitja:
Pastrojme dhe shplajme mire spinaqin.E zjejme per pak min.ne uje me krip dhe kemi hedhur dhe kokrat e bakarit.E kullojme pastaj mire gjersa ti ikin ujerat fare. E marim e shtrojme ne nje tepsi dhe mbi te hedhuim djathin,Dhe me ndihmen e nje piroi e fusim cik nga brenda spinaqit.Rahim lehte ne nje ene te thelle te bardhat dhe te verdhat.me pak qumesht.Shtojme zhambonin dhe i perzjejme bashke .Kete perzjerje ja hedhim tepsis nga siper.E vem ne fure 150 grade per 25 min.afersisht.Kur ta heqim nga zjari e ndajme neper pjata.hahet i ngrohte.
Fasulet e thata...Marim 500 gr fasule e i hedhim ne uje te marin nje vale.Pastaj ja derdhim ujin dhe i hedhim perseri ne uje qe te zjejne.Nqs do i beni me mish..hidhjani ashtu sic eshte pa skuqur qe te zjeje bashke me fasulet.Kur te kene zjere marim nje gjer ne 2 kokra qepe te thata e i skuqim me pak vaj e salce domate ose pumaro.E hedhim qepen e skuqur mbi fasule dhe shtojme uje e kripe.I lem te zjejne dhe i heqim
i shoqerojme me fasule me mish dhe sallate jeshile
Perberesit:
,...1kg spianq,5 te bardha veze + 2 te verdha veze,10 feta zhambon [ i presim ripa te gjate ],250 gr me djathe te grire,krip,dhe 2-3 kokra bakari [nuk e di ci thon shqip [te me falni ] si kokrat e piperit zi.pak qumesht
Pergatitja:
Pastrojme dhe shplajme mire spinaqin.E zjejme per pak min.ne uje me krip dhe kemi hedhur dhe kokrat e bakarit.E kullojme pastaj mire gjersa ti ikin ujerat fare. E marim e shtrojme ne nje tepsi dhe mbi te hedhuim djathin,Dhe me ndihmen e nje piroi e fusim cik nga brenda spinaqit.Rahim lehte ne nje ene te thelle te bardhat dhe te verdhat.me pak qumesht.Shtojme zhambonin dhe i perzjejme bashke .Kete perzjerje ja hedhim tepsis nga siper.E vem ne fure 150 grade per 25 min.afersisht.Kur ta heqim nga zjari e ndajme neper pjata.hahet i ngrohte.
Fasulet e thata...Marim 500 gr fasule e i hedhim ne uje te marin nje vale.Pastaj ja derdhim ujin dhe i hedhim perseri ne uje qe te zjejne.Nqs do i beni me mish..hidhjani ashtu sic eshte pa skuqur qe te zjeje bashke me fasulet.Kur te kene zjere marim nje gjer ne 2 kokra qepe te thata e i skuqim me pak vaj e salce domate ose pumaro.E hedhim qepen e skuqur mbi fasule dhe shtojme uje e kripe.I lem te zjejne dhe i heqim
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου