Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

KUR molleve s'ja u varim shume ne frutat qe ham..zgjidhja 

me e mire qe mos te prishen..MILOPITA [ pite me molle 

Do maresh 6 kokra molle...e jepi nje te shplare me uje,Pastaj mer nje tepsi te vogel,lyhe me pak gjalp ose vitam ose vaj,Meri mollet,qeroj e prije ne feta,dhe vendosi ne rradhe njera tjetres ne tepsi,Me pas mer 200 gr gjalp,ose vitam ose e vaj ska rendesi.[ .me mire eshte me gjalp ose vitam ] dhe hidh nje 1 kup me sheqer,1-2 luge me kanelle dhe perzjeje mire te tretet sheqeri.MER 1\4 kg me arra [ cerek kile...tani po pate me pak do hedhesh ato qe ke ,sic bera e une....]dhe do i copetosh ne copeza te vogla jo me multi,por do lesh nja 5-6 cope si flutura te pa hapura..Keto si flutra do ja vesh ne mes molleve aty ketu,por te prekin tepsin,qe kur ta kthesh me vone te dalin siper.MER PERZJERJEN KU TRETE SHEQERIN ME KANELLEN DHE HIDHJA MOLLEVE.Per brumin duhet te kesh......5 veze,1 kup sheqer,3 vanilje,1\2 kg miell qe fryhet vete.HIDH NE NJE TAS vezet,sheqerin ,vaniljete rafi sa te tretet sheqeri perseri.Pastaj shto miellin dhe trazoj sa te behet nje brume i lengshem.Dhe do ja hedhesh molleve nga siper kete..Mere taven sic e ke,e vere ne fure ne 180-200 grade per 40 min...furin duhet ta kesh ven gjate kohes qe pergatit ne 150 grade..dhe kur ta vesh tepsin ngrije gradacionin..SI TE PIQET LERE PAK TE FTOHET,MOS E HIDH MENJEHERE SE PRISHET E NXEHTE..pastaj mbas ftohjes mer nje tepsi tjeter me te madhe se ajo ose nje pjatance me te madhe se tepsia nqs ke..dhe ktheje permbys ne te e dalin mollet nga siper...







Sot e gatova pak me te holle se skisha harxha shume [ishte shi te dilja... ]...por mund tju tregoj te heres kaluar si del e regullt...me e trashe dmth...se dhe brumi behet me shume i trashe dhe arrat jane 2-3 fishi i atyre qe vura une sot.....





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου