Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

BYREK NE FORMEN E DIELLIT...
[ME SPINAQ, DJATHE TE BARDHE,E VEZE ]

PERBERESIT PER TE BERE 2 PETA TE TRASHA SFOLIATA

600 gr miell .300 gr margarine ose vitam , 1 luge likoje me kripe, 1 zarfe me bekin paunder.
perberesit per mbushjen.....
1 kg spinaq, djathe i bardhe pak i shkermoqur [200 gr ]
2-3 veze...behet e em nje koker.koper,majdanos,pak nane e fresket nqs ju gjendet..
PERGATITJA....
Si fillim bejme petet e trasha.Marim miellin dhe e vem ne nje tepsi.Siper u hedhim bekin paunder dhe kripen.Marim vitamin dhe e shtypim me nje pirua gjersa te zbutet..dhe ja hedhim miellit dhe vazhdojme perzjerjen.Si te jet bashkuar vitami me miellin i shtojme pak uje dhe te na behet nje brume i forte.E mbulojme diku dhe e lem te vij nja 1\2 ore.
gjate kesaj kohe meremi me mbushjen....marim spinaqin e lajme dhe e grijme,E vem ne zjar ne nje tenxhere qe te pije ujet e tij,Te ngelet i thate.Si te vaket cik i shtojme vezet,djathin e shkermoqur e te tjerat...
Si te jete fryre mire e ndajme ne 2 pjese dhe e bejme 2 peta te trasha.
Marim tepsin,i shtrojme nje leter furi,[NQS i keni te blera ,duhet ti prisni ne forme rrathesh se jane drejtekendeshe ]
Vem peten e 1 ne tepsi.Shtojme spinaqin mbi pete ..por kujdes duhet lene anash nga 2 gishta bosh ..qe te ngjiten petet me njera tjetren.Vendosim peten tjeter siper.M e gishtat e dores i shtypim anet qe te ngjiten mire [ por me pare i kemi lyer buzet me pak uje ].
Marim nje tas te vogel dhe e vendosim nga siper ne mes ,atje llogaritim dhe 2 gishta te tjere large tasit e fillojme prejet ne formen e diellit,si rreze,rrezet te jene 4-5 cm larg njera nga tjetra.Si ti presim i perdredhim ne te kundert.Furin e kemi vene qe me pare ne 180 grade...dhe e fusim tepsine ne pjekje.afersisht per 25 min ose 1\2 ORE.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου