GERSHETA BRUMI ME KREMVICE....
Shoqeruar me mustardhe e kecap dhe nje gote koka-kola...
Perberesit.
.
500gr miell qe fryhet vete...po spatet miell tjeter te zakonshem por duhet te shtoni nje Bekinpaunder...
2 veze..1\2 kupe me vitam te shkrire ose vaj
kripe,kremvice..sa copa deshironi...me kete mase mielli dalin 5 copa te medha[ 5 racione te mira] po deshet i beni me te vogla.
Pergatitja
...ndiqni sipas rradhes fig...ne fillim bejme brumin me gjithe gjerat e tij,pervecse nje veze qe e lem menjan qe duhet per te lyer nga siper.Si te bejme brumin e ndajme ne 5 pjese e cdo top e hapim ne pete jo shume te madhe ..ti pershtatet madhesise se kremvicit.E palosim peten si te vem kremvicin dhe si i mbyllim buzet me nje pirua,marim nje thike dhe e presim...por pa e prere gjer ne fund,lem 2 cm large qe te formojme gershetat...Kur ta presim duhet ta kemi vene ne tepsin e furit [ku kemi shtruar e nje leter furi ] sipas fig..Nga siper i lyejme me vezen e rahur .I vem ne fure te piqen ne 180 grade..por per pak min se fryhen e piqen shpejte..nuk duhet te thahen..Kur ti servirim do i sperkatim me mustardhe e kecap..
Shoqerohen me nje gote KOKA-KOLA ose BIRRE.
Shoqeruar me mustardhe e kecap dhe nje gote koka-kola...
Perberesit.
.
500gr miell qe fryhet vete...po spatet miell tjeter te zakonshem por duhet te shtoni nje Bekinpaunder...
2 veze..1\2 kupe me vitam te shkrire ose vaj
kripe,kremvice..sa copa deshironi...me kete mase mielli dalin 5 copa te medha[ 5 racione te mira] po deshet i beni me te vogla.
Pergatitja
...ndiqni sipas rradhes fig...ne fillim bejme brumin me gjithe gjerat e tij,pervecse nje veze qe e lem menjan qe duhet per te lyer nga siper.Si te bejme brumin e ndajme ne 5 pjese e cdo top e hapim ne pete jo shume te madhe ..ti pershtatet madhesise se kremvicit.E palosim peten si te vem kremvicin dhe si i mbyllim buzet me nje pirua,marim nje thike dhe e presim...por pa e prere gjer ne fund,lem 2 cm large qe te formojme gershetat...Kur ta presim duhet ta kemi vene ne tepsin e furit [ku kemi shtruar e nje leter furi ] sipas fig..Nga siper i lyejme me vezen e rahur .I vem ne fure te piqen ne 180 grade..por per pak min se fryhen e piqen shpejte..nuk duhet te thahen..Kur ti servirim do i sperkatim me mustardhe e kecap..
Shoqerohen me nje gote KOKA-KOLA ose BIRRE.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου